Våra menyer

Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Slottslunch v. 14, 31 Mars – 5 April
- À la carte
- Slottets barnmeny
- Välkommen till slottets påskbuffé påskafton
- Sörmländsk påsktallrik

Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 14

Slottslunch v. 14, 31 Mars – 5 April
”Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap."
0158-705 00 eller info@sodertuna.se.
Måndag
med champinjoner, rostade rotfrukter, rödvinsås och citronmajonnäs
Tisdag
med dillmajonnäs, primörsallad, kokt potatis och picklad lök
Onsdag
med getost och dill serveras med chorizo, lökmarmelad & ramslökspesto
Torsdag
med rödkålsallad, koriander, fermenterad tomatrelish, yoghurt och bakad selleri, ostronskivling & chillirostade semsamfrön
Fredag
av svensk rapsgris, serveras med kronärtskocka, tomatsallad, friterad potatis och chilimajonnäs
Lördag
med citronrostad potatis, champinjoner, spenat och sharlottenlök, serveras med svensk misomajonnäs

À la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med buljong på miso från dalarna, brynt smör, citron och rotselleri serveras med rostad mandel
från regnbågsforell, serveras med dagspicklad fänkål och rökt majonnäs
på smörstekt briochebröd, rödlök, citron, crème fraiche & citron
Varmrätt
med brynt smörhollandaise, gulbetor, kapris och friterad purjolök
med variation på palsternacka, krasseemulsion och shiitakesvamp
med rökt aioli, variation på palsternacka, shiitakesvamp och kapris
Dessert
med sorbet på fjolårssorbet och brioshekrutong
som är skapad ur kreativitet och nyfikenhet. Denna presenteras i restaurangen

Slottets barnmeny
Slottets barnmeny
varm ost och skinktoast
Köttbullar med potatispuré och lingon
Vaniljglass med chokladsås, strössel och rån

Välkommen till slottets påskbuffé påskafton
Sillar
Tillbehör: Finskuren gräslök, gräddfil & rödlök
Med tillbehör: Skagenröra, gräslöksmajonnäs,. Sjuryggscaviar, Tångrom
hovmästarsås
Mjölksyrade grönsakar, pumpafrödukkah
Ost & Bröd
Dessert

Sörmländsk påsktallrik
Vänligen kontakta oss för att boka avhämtning 0158-705 00 eller info@sodertunaslott.
Sörmländsk påsktallrik
bakat av Gripsholms Bageri
med tillbehören gräslök & rödlök, gräddfil & potatis
med skagenröra & löjrom
med fänkål & dill
med potatissallad och färska primörer