Våra menyer
Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- Höstens à la carte
- Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – 21 December
- Slottslunch v 47, 18 – 23 Nov.
- Nyårssupé på nyårsafton
- Nyårscatering till nyårsafton
Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 47
Höstens à la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med cognac och rostat korianderfrö serveras med majscrème på focaccia från eget bageri
serveras på krispig brioche med riven Sörmlands ädel & kryddig krasse
på smörstekt briochebröd, rödlök, citron, crème fraiche & citron
Varmrätt
serveras med spetskål, grön tomatmarmelad och kantarellrisotto
med rotselleridashi med bränd grädde, älvdalsrom, serveras med potatis & ljummen spetskål, & pepparrotsdressing
med kantarellrisotto, getost från Sörbro, söta gröna tomater från Arkadien och hösttryffel
Ost
serveras med äpplemarmelad & fruktbröd
Dessert
med mjuk pepparkaka och citroncreme
med havreglass & bullskorpa
från Saras skafferi i Gnesta
Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – 21 December
Vänligen kontakta oss för att boka avhämtning info@sodertuna.se eller ring på 0158-705 00
Sörmländsk jultallrik
Ägghalvor från Ekhovs säteri
Varmrökt regnbåge
Hemgjord Senap
Gräslök
Gräddfil
Nykokt ekologisk potatis med dill
Ekologisk julskinka,
Slottets köttbullar med köttfärs från Rocklunda
Prinskorv från mälarchark,
Janssons frestelse
utvald konfekt
Slottslunch v 47, 18 – 23 Nov.
”Veckans meny består av råvaror som är utvalda av vårt kök från hur det Sörmländska landskapet ser ut just för stunden. Några nyckelproducenter till Södertuna Slott är Bonden på Södertuna, Ösvreta gård, Arkadien trädgård, Sörbro gård & Ekhovs säteri. Rätterna är sammansatta så att råvarorna från växtriket tar största delen av tallriken i anspråk, oftast sammansatt med råvaror från djurriket som berikar vårt Sörmländska landskap."
0158-705 00 eller info@sodertuna.se.
Måndag
med citron och persilja i tomatsås, vitlöksbakad palsternacka och riven parmesan
Tisdag
med blåmusslor, regnbågsforell, ekologisk färskpotatis & aioli
Onsdag
serveras med chorizosås och vitlöksrostad klyftpotatis
Torsdag
med rödbetor, kapris och pepparrot, serveras med dillpotatisstomp och brynt smör
Fredag
med kyckling och dragonsmörsås, serveras med coleslaw och chilirostade sesamfrön
Lördag
med potatis, gräddsås, syltad gurka och rårörda lingon
Nyårssupé på nyårsafton
Till champagnen:
i slottets salonger med mingel till musik
med enskottolja och miso
med rökt aioli och fläderbär
med kålrabbi samt krondillssmör, ost och bröd servering
med kantrarellmajonnäs, frasig rotselleri och tryffelrödvinsås
björksav, mynta och honung
med kaffe och pralin
Nyårscatering till nyårsafton
Nyårscatering till nyårsafton
Hummersoppa med kålrabbi och forellrom
Svensk hjortytterfilé med potatisterrinne, vildsvamp, periguexsås och kantarellaioli
Chokladbakelse med hjortron och maräng