Våra menyer
Våra menyer
På Södertuna Slott lagar vi gärna mat med fina råvaror från den sörmländska landsbygden men vi hämtar inspiration från hela landet. Man kan säga att vår meny reflekterar omgivningarna, men också årstiderna. Här möts ni av lustfyllda smaker och kvalité in i minsta detalj. Välkomna att boka bord på telefon 0158-705 00.
- À la carte
- Nyårssupé på nyårsafton
- Nyårscatering till nyårsafton
Dagens lunch
Lördagar kl. 12-14.
Lördagar, pris 225 kr.
Vecka 52
À la carte
För våra gäster som besöker oss måndag till torsdag erbjuder vi kökets noggrant utvalda meny, inspirerad av vår à la carte. Vi låter oss ständigt inspireras av säsongens skörd och det som våra lokala bönder erbjuder, vilket gör vår meny både lekfull och dynamisk.
Hos oss får du njuta av dagsfärska råvaror, samtidigt som du bidrar till hållbara val. Just nu samarbetar vi med Ösvreta Gård, Arkadien Trädgård, Bonden på Södertuna, Sörbro Gård, Jordnära mat, Gripsholms bageri, Ekhovs Säteri, Saras skafferi samt jägare från hela Sörmland.
Vänligen boka bord via telefonnummer 0158–705 00.
Förrätt
med cognac och rostat korianderfrö serveras med majscrème på focaccia från eget bageri
serveras på krispig brioche med riven Sörmlands ädel & kryddig krasse
på smörstekt briochebröd, rödlök, citron, crème fraiche & citron
Varmrätt
med grönärtscreme serveras med brynt misosmörsås, suterad savoykål och picklad scharlottenlök, rökta mandlar och dillsallad
serveras med potatispuré, Äpplen från Frustuna trädgård, picklade senapsfrön & timjanportsås
fyllda med svamp och korngryn, serveras med potatispuré, picklad senap och äpple
Ost
serveras med äpplemarmelad & fruktbröd
Dessert
serveras med gräddig havreglass & krisp
serveras med lingonsorbet & salt kolafräskost
från Saras skafferi i Gnesta
Nyårssupé på nyårsafton
Till champagnen:
i slottets salonger med mingel till musik
med enskottolja och miso
med rökt aioli och fläderbär
med kålrabbi samt krondillssmör, ost och bröd servering
med kantrarellmajonnäs, frasig rotselleri och tryffelrödvinsås
björksav, mynta och honung
med kaffe och pralin
Nyårscatering till nyårsafton
Nyårscatering till nyårsafton
Hummersoppa med kålrabbi och forellrom
Svensk hjortytterfilé med potatisterrinne, vildsvamp, periguexsås och kantarellaioli
Chokladbakelse med hjortron och maräng